torsdag den 23. maj 2013

Sommeren er kommet! 夏来た!


こんにちは!みんな元気ですか? あと2ヶ月しかないよ!もうすぐデンマークにかえてくるよ

Hejsa allesammen! Eller som en japansk teenagepige ville sige, Ya-hoo!(Jep det siger de rent faktisk, hele tiden.) 
Så er der kun to måneder til at jeg kommer hjem til kolde Danmark! I Japan er det omkring 30 grader lige for tiden, hvilket betyder at mine ben igen ser ud som om jeg har et par brune knæbeskyttere på konstant (konsekvensen af at gå en halv time i strålende solskin med knæstrømper hver dag). Har jeg forresten nævnt at man ikke tager bad efter idræt i Japan. Der bliver brugt så meget deo at det kan være svært at trække vejret i klasseværelset. 
I tilfælde af at I en dag skulle komme til Japan om sommeren (kom ikke i August, seriøst, det er omkring 45 grader), har jeg lige at par overlevelsesråd.
Hvis du er bange for sved, er sommeren i Japan ikke noget for dig. Ven dig til at mange folk går rundt og ser ud som om de lige er kommet op af en pool, de værste tilfælde går som  regel rundt med et håndklæde om halsen. 

HUSK FØLGENDE HVIS DU VIL OPHOLDE DIG MERE END 5 MINUTTER UDENDØRS UDEN AT SMELTE! 

1. En vifte
I modsætning til danskere har japanere ikke bare vifter fordi de er pæne, og børn godt kan lide at ødelægge dem, men rent faktisk fordi de er strengt nødvendige. 
De mest brugte vifter i Japan er dog lidt anderledes end dem vi har i Danmark, de ser sådan her ud:
Om sommeren står der tit folk og deler dem ud på shoppinggader. Der er som regel reklamer på forsiden, men de er gratis! (spørg mig ikke hvad de her pingviner reklamerer for. Men som alle der har set japanske reklamer ved, så er de altid underlige, men geniale. Det her er min yndlings reklame lige for tiden http://www.youtube.com/watch?v=vjtOd8eUxQs). Det er ikke kun reklamer der er underlige. Jeg sad og så et musikprogram med min værtsfamilie i går, og det her var hvad jeg så http://www.youtube.com/watch?v=7Pp-QaFh2do.

2. Et lommertørklæde / mini håndkæde 
Dette er et must have, ikke bare til sved, men da der ikke er noget til at tørre hænderne med på de fleste toiletter bruge folk dem også der, efter de har vasket hænder. Der er også mange toiletter der ikke har sæbe (min værtsfamilie bruger ikke håndsæbe efter de har været på toilettet!) Jeg var meget chokeret, men mange japanere mener ikke det er nødvendigt med sæbe. (og de syntes det er underligt at jeg finder det højst nødvendigt.) Har ikke noget med varme at gøre, men det er en god ide at have en håndsæbe med i tasken. 

3. Deodorant (fordi vi allesammen lugter i 45 garders varme, uanset om vi vil indrømme det eller ej)
Det her er "Deo Water", man kan smøre det på armene, halsen, eller hvor man ellers har lyst til. Det er meget populært blandt unge piger i Japan. 

4. VAND! (hvis du alligevel glemmer det, er der dog nok drikkeautomater, hedder det det? Jeg kan ikke huske hvad det hedder, haha, men der er i hvert fald nok af dem til at du ikke burde kunne gå 5 minutter uden at støde ind i en...)


5. En paraply
Hvis solen er meget skarp, kan du være næsten sikker på at alle japanere går rundt med en paraply. Jeg ved ikke om jeg skal kalde det en parasol, for de bruger bogstaveligtalt den samme paraply som de bruger når det regner.
Parasol

Og husk nu også solcreme! Japanere sætter meget pris på bleg hud. Mens folk i Danmark bare kaldte mig "bleg", kommer japanere tit med komplimenter som: "Hvor er din hud bare smuk, hvor ville jeg ønske jeg var blegere..." 

Nu hvor jeg har været her så længe, er der ting jeg virkelig er begyndt at savne ved Danmark. Selvfølgelig familie og venner, men jeg savner også virkelig dansk rugbrød, og afslapning. Danskere er bare en hel del mere afslappede end japanere. Japanere har altid travlt og har mange forpligtelser, der er ikke tid til at slappe af. Fra nu af til jeg tager hjem er der ikke en eneste dag, hvor jeg ikke har noget at lave. Men der sker også en masse sjove ting!
Jeg skal snart til tvxq koncert i Tokyo Dome, så det glæder jeg mig helt vildt til. Udover det skal jeg med nogle venner fra min klasse til Asakusa og spise Japans lækreste melonpan :D (betyder melon brød, men indeholder ikke melon…) 

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal kunne snakke dansk når jeg kommer hjem. Jeg kan slet ikke finde ud af det. Min værtsmor siger at når japanere kommer hjem, er deres japansk som regel lidt underligt i et par måneder. I næste måned kommer min værtssøster hjem fra Tyskland, det bliver spændende at se om jeg overhoved kan huske noget tysk.

MUSIKTID! 
Nu vil jeg vise jer, hvad der hitter i Japan lige for tiden!

Den mest populære sang i Japan er helt klart den her sang. Den bliver altid sunget til karaoke, og bliver vist i fjernsynet hele tiden.

En anden virkelig populær sang er "Fashion monster", en mere nuttet udgave af Lady Gaga, men med lige så underligt tøj. 

Jeg kan godt lide den her sang. Ikimonogakari med Kaze ga fuiteiru (Vinden blæser)

One ok rock, et af de eneste bands der synger på engelsk, hvor jeg rent faktisk kan forstå hvad de synger. 

Seikai no owari (verdens ende) - Starligt parade
Ret alternativt band, der pludselig er blevet populære


Billedetid! (tonsvis af dem) 

Tokyo Dinsey Land!

Grøn te med mickey mouse


Toast i Shibuya! Det kalder jeg rigtig toast!

Fordi alle butikker burde have lamaer, lamaer er geniale. 

Mere toast...

Ude at spise med udvekslingsstudenterne 

Vi fandt Peter Pans skygge! Du er velkommen Peter. 

Purikura

Min klasse, yay! :D


Mine lærere, hah

Asakusa, og japanere siger danskere har mange flag.. pst

Klædt ud i Koreansk nationaldragt sammen med Mio

Sakura!

Det ligner en japansk bento, men det hele er faktisk bolsjer!

Trick art museum i Yokohama!Yokohama er en virkelig flot by

Den lækreste cheesecake jeg nogensinde har spist, osten var fra Hokkaido!

Akari og jeg laver vores egne pandekager på en restaurant i Shinjuku 


Mit klasseværelse (vi er 47 elever i min klasse!)

Is-automat på min skole

Japansk toilet. Jeg har først fornyligt fundet ud af hvordan man bruger dem, efter 9 måneder...

Cheese Takoyaki. Jeg elsker takoyaki, og fandt først fornyligt ud af at de indeholder blæksprutte...

Amerika?! Nope, bare Odaiba. 

Madam tussauds i Odaiba!
Jeg hænger ud med min bff Obama. 


Medlem af AKB48


Legoland?!

Odaiba, vi sad der og snakkede i over 2 timer. Jeg blev forkølet dagen efter, men det var det værd. 


Fordi køer er awesome

Preu-chan og jeg tog på Hawaiiansk restaurant, og tog mindst 10 kilo på. Jeg var mæt efter halvdelen. 

Klassetur med hele 2. årgang! Alle på dette billede er kinjo 2. års studerende (og de brokker sig over at jeg ikke kan  huske alle deres navne...)

Vi har en dam med koi fisk på vores skole, kinjo styrer!

Kinjo high school

De flyvende koikarper bliver sat op i løbet af børnenes festival. 

Et tempel jeg går forbi hver dag på vej til skole!

Shinkansen! Jeg var med min værtsmor i Aomori!

Mit kommende hus, når jeg engang bliver multimillionær

Sne i Aomori! Væge højere end biler! 


Inde i Shinkansen

Te ceremoni

Klassekammerater :D

Det var alt for denne gang! 
Jeg står på dansk jord igen om kun 2 måneder!!! :O


2 kommentarer:

 1. Hej Simone.

  jeg har tænkt mig at tage til Japan og gå i high school i et år. jeg har kiggede på mange hjemmesider og fandt også Explorius som en af de bedste.

  men jeg ville spørger om du havde nogle råd til mig :)
  jeg ville især høre om du havde nogle råd om deres sprog.
  var der nogle ting der var specielt svært for dig da du kom til Japan?

  kh rosa :3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rosa, undskyld det sene svar. Ved ikke om du er i Japan nu?
   Det hjalp mig meget at jeg kunne sproget ret godt inden jeg tog afsted, Jeg har en japansk veninde i Danmark jeg trænede med. Udover det så jeg japanske film og hørte japansk radio. Jeg kunne hiragana, katakana og lidt kanji inden jeg tog afsted, men jeg synes det er vigtigere at kunne tale sproget, da det hjælper meget at kunne spørge om hjælp, når man er i Japan (og japanernes engelsk er meget begrænset).
   I Japan var det lidt svært for mig i starten at komme tæt på japanerne, jeg følte at de var høflige, men ikke mine venner. Det var først da jeg lærte sproget bedre, og virkelig kunne udtrykke mig, og være mig selv, at jeg følte jeg fik nogle tætte venner. Man skal også lige vænne sig til, at blive set som et barn, og ikke som en voksen.
   Håber det hjalp, og spørg endelig, hvis du har andre spørgsmål (:

   Slet