onsdag den 20. februar 2013

Så gik der 6 måneder!

Hejsa allesammen! Jeg håber I alle har det godt.
I dag er det præcis 6 måneder siden jeg ankom til Japan (er det ikke vildt?!), jeg kan virkelig ikke tro at tiden er gået så stærkt. Mit liv er travlere end nogensinde før, og der dukker hele tiden flere og flere ting op jeg skal havde gjort, og samtidig er der bare så mange ting jeg gerne vil prøve og steder jeg gerne vil besøge mens jeg er i Japan. Jeg købte en guidebog over Tokyo, og begyndte et markerer de steder jeg absolut ville besøge inden jeg tager hjem, jeg har ikke engang styr på hvor mange steder det er mere, nok et sted omkring 20.
Nå, nu hvor jeg ikke har skrevet blog i så lang tid, er jeg ikke engang sikker på hvor jeg skal begynde. Jeg kan fortælle lidt om at holde jul og nytår i Japan. Op til jul blev hver eneste butik fyldt op med juledekorationer, og hver eneste slags slik og drikkevare har en speciel juleversion. Med alt det skulle man tro at japanerne ville være i julestemning, men der er absolut ingen juleånd (hvilket nok hænger sammen med hvor få kristne der bor her). Ingen snakker om jul, glæder sig til jul, synger julesange, ser julefilm, klipper juleklip, bager julebag eller noget andet i den retning. Det meste er december måned kunne lige så godt havde været hvilken som helst anden måned. D. 23. december tog jeg til Harajuku med min veninde fra Thailand, hvor vi spiste på Paradise sweets (det er en restaurant der har en kage buffet, hvor du kan spise så meget du kan på en time, og det er virkelig billigt!). Bagefter tog vi på shoppingtur i Harajuku, og tog purikura billeder (Purikura er en fotoautomat, der gør dine øjne støre, din hud perfekt osv., og kan få hvem som helst til at se nuttet ud. Efter man har taget billeder, kan man dekorere dem med en masse sjove ting. De ter virkelig sjovt, men går ekstremt hurtigt!).
Den 24. kom en masse folk fra Hippo hjem til os, og jeg lavede risengrød til alle (den brændte ikke på!), og alle sagde at de godt kunne lide den (tilgengæld hader de allesammen lakrids.)
Nytår tilbragte vi hos min værtsmors mor. Nytårsaften ser alle et nytårs sangprogram, hvor alle de kendte japanere optræder. Og vi tog over til min værtssøsters kusine og spillede wii, haha. Om aftenen tog vi hen til et lillebitte tempel, hvor vi sagde vores nytårsønsker for det nye år, og modtig mandariner, og underlig varm, hvid sake fyldt med sukker. Og en gren (spørg mig ikke hvorfor). Kl. var efter 12, så min værtsmor fortalte alle at det var min fødselsdag, og de sang alle sammen Happy birthday for mig. I starten af det nye år fik jeg også lov at prøve at have familien kimono på.
Spoiler alert.... der var intet fyrværkeri!!! Min værtsøster siger at det ikke er normalt med fyrværkeri til nytår i Japan, fyrværkeri ser man mest om sommeren til diverse festivaler.
D. 30. januar tog jeg til min første k-pop koncert nogensinde, yay! Det var med et band der hedder B1A4 i Yokohama Arena. Jeg kom 10 minutter forsent, fordi min skole trak ud, men koncerten var virkelig fed!
Her først i februar var jeg med mine veninder i Tokyo Disney land! Det var virkelig sjovt, der var blandt andet en Pirates of the Caribbean forlystelse, med masser af voksfigurer der bevægede sig, og lignede mennesker så meget, at jeg et øjeblik kunne have sværget på at jeg så jack Sparrow i levende live. Lige så gode som forlystelserne var, lige så lange var køerne dog, og vi stod omkring 2 timer i kø til de populære forlystelser.
Jeg var også til et Hippomøde hvor der kom en masse udvekslingsstudenter, og japanere der har været eller skal være udvekslingsstudenter, bagefter tog vi alle sammen på karaoke bar sammen og jeg sang (eller skulle man sige dansede) Gangnam style, sang Aquas Barbie Girl sammen med en dreng fra Spanien, tvxq og en masse andet. Jeg tror faktisk jeg har overvundet min frygt for at synge foran folk, nok fordi folk i Hippo heletiden beder mig om at synge danske sange for dem.
Forresten fik jeg i forgårs helt fantastiske nyheder. Til dem der ikke ved det skal det luge siges at jeg er virkelig stor fan af en band der hedder tvxq. Da jeg fandt ud af at de kommer til Japan for at holde koncert mens jeg er her, prøvede jeg desperat at få fat i en billet, kun for at finde ud af at det kun var medlemmer af deres japanske fanclub der kunne købe billetter til koncerterne, og at tidsfristen for hvornår man skulle være blevet medlem af fanclubben for at kunne købe billet allerede var udløbet.
For nyligt fandt jeg så ud af at en af Hippos medlemmer er medlem af deres fanclub, og fik fat i to billetter til Tokyo Dome! Hun hørte at jeg er stor fan af dem, og tilbød mig hendes anden billet! Er det ikke fantastisk?

Nå, jeg må hellere se at blive færdig med at skrive, så nu er billedetid!


Sara, Daniel (fra Amerika) og jeg som de eneste lyshårede mennesker.





Det kalder jeg en ordenlig samling Daruma. Men man må jo huske at købe til det nye år. En Daruma er en lille rød figur, du tegner det ene øje, og må så ønske, når ønsket går i opfyldelse tegner du det andet. 

Jeg har været på samme restaurant som Jung Yunho, jeg siger det bare.

Tokyo stations loft


Tokyo station

Vi var inde for at høre kejserens nytårstale, vi var i første række, og han vinkede til mig. Jep, kejseren af Japan vinkede til mig. 

Bansai!

Koreansk restaurant




3 kommentarer:

  1. Hej :) Hvor godt snakker du efterhånden japansk? Og hvordan går det med at lære skrifttegnene? Hilsen en kommende udvekslingsstudent i Japan :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa (: Tak for din kommentar! Jeg er faktisk overrasket over hvor naturligt japansk er blevet for mig. Selvfølgelig er der stadig mange ord jeg ikke forstår, men jeg kan deltage i og forstå de fleste samtaler, uden at skulle tænke særlig meget over det. Jeg er også begyndt at kunne forstå hvad de siger i de fleste film og i sange osv. Skrifttegnene er sværere at lære end jeg troede. Jeg kan læse meget mere nu end da jeg kom, og nok til at skrive beskeder med mine venner, men på ingen måde nok til at forstå de ting mine lærere skriver på tavlen. Jeg vil råde dig til at studere så meget kanji du kan inden du kommer, selvfølgelig er at kunne tale sproget mindst lige så vigtigt, men hvis man gerne vil kunne følge med i timerne her kræver det en hel del kanji.
      Hvilken organisation skal du rejse med? Ved du hvor du skal bo endnu? Jeg håber du får et fantastisk ophold i Japan :D (og undskyld det meget lange svar).
      Hilsen Simone

      Slet
  2. Hej Mone, det lyder som at du har det sjovt.
    Jeg gleder meg til du kommer hjem, for så skal jeg besøge deg.
    Liv :-)

    SvarSlet